Finalist “Superhond” Open VLD-kandidaat in Geraardsbergen

Björn Borie, bekend van zijn deelname aan het VTM-programma “Superhond” in 2007 met jack russel Tatu en van de Eén-televisiereeks "Het leven zoals het is: de hondenschool", staat op de 17e plaats van de Open VLD-lijst in Geraardsbergen. Borie speelt zijn hondje Tatu uit als unieke troef.

“Tatu vindt campagnevoeren echt super. Ik heb haar de laatste maanden wat rust proberen te geven in de aanloop naar de maanden voor de verkiezingen maar als ze me ziet vertrekken zonder haar wordt ze echt kwaad. Iedereen vraagt ook steeds naar haar als ze er niet bij is”, zegt baasje Borie.

Borie is er zich van bewust dat de 17e plaats niet meteen een verkiesbare plaats is. Door teefje Tatu te betrekken in de campagne hoopt Borie zijn kansen te vergroten. “Tatu en ik zijn een onafscheidelijk duo, zo kennen mensen ons ook. Maar die lokale bekendheid betekent niet dat ik verkozen zal worden. Er staan heel wat sterke kandidaten op de lijst. Burgemeester en lijsttrekker Guido De Padt om er maar één te noemen”, aldus kandidaat Borie.

Boegbeeld van de onthaalmoeder

Als lid van verschillende gemeentelijke raden zoals de gezins- en jeugdraad, heeft Borie al een aantal zaken verwezenlijkt. Veel van zijn initiatieven zijn pogingen om het beroep van onthaalmoeder op te waarderen. Een goed voorbeeld daarvan is de jaarlijkse ontbijtvergadering met alle onthaalmoeders en het stadsbestuur.

“Ik zou zelf graag onthaalvader worden maar daar heb ik de middelen niet voor. Onthaalmoeders moeten zelf instaan voor de aankoop en vernieuwing van materiaal. Door mijn voorstellen in de raden ben ik wat het boegbeeld van het beroep geworden maar ik krijg nog vaak het gevoel dat ik niet genoeg gehoord word”, zegt Borie. “Als ik verkozen raak, hoop ik wat meer gewicht in de schaal te kunnen leggen.”

lees ook