Geen "missverkiezing" bij Groen Nazareth

In Nazareth zal Groen een heel beperkte affichecampagne voeren. De partij zal haar affiches enkel op de officiële borden en op de ramen van enkele partijgenoten ophangen. Dat doet de partij omdat ze geen missverkiezing, maar directe communicatie wil.

Volgens Groen duiken er in het straatbeeld bij elke verkiezing veel te veel verkiezingsborden op. “Bij elke verkiezing rijzen de borden als paddenstoelen uit de grond”, beweert het bestuur. Dat is een probleem omdat het teveel aan verkiezingsborden volgens de partij afleidt van de essentie. “Vaak lijkt het meer op een missverkiezing dan op wat het moet zijn: het aanduiden van mensen die de gemeente besturen”, zegt gemeenteraadslid en Oost-Vlaams provinciaal voorzitter, Dirk Vos.

Bovendien vindt de partij het partijprogramma zelf veel belangrijker dan de affiches. “Niet de foto, maar ons programma moet centraal staan", beklemtoont Vos. Dat programma zal de partij opstellen in dialoog met de inwoners van Nazareth.

De partij zal in haar programma en campagne in elk geval niet met modder gooien naar andere partijen, en geen gemeentepolitieke spelletjes spelen, luidt het. “Groen kreeg een eigen positie in de Nazarethse gemeentepolitiek doordat het politiek voerde vanuit de eigen agenda, zonder plat oppositie te gaan voeren. Dit gaan we doorzetten in de verkiezingscampagne”, aldus het partijbestuur.

lees ook