Maskers vallen af bij Bart De Wevers in Asse

In Asse heeft de lokale afdeling van de N-VA onthuld wie haar Bart De Wevers zijn, en wie zich dus bij de verkiezingen kandidaat stelt voor de partij. “Het is een sterke lijst waarmee de verkiezingen gewonnen kunnen worden”, zegt voorzitter Jan Verbiest.

De N-VA is bijzonder trots op het feit dat ze erin geslaagd is een volledige lijst op te stellen. Dat is al van 1982 geleden. “Het was niet zo moeilijk om voldoende kandidaten te vinden. Integendeel zelfs. De N-VA zit duidelijk in de lift”, benadrukt Verbiest. “Deze lijst met stuk voor stuk sterke kandidaten is daar het beste voorbeeld van.”

Ook is de partij trots op het evenwicht in haar lijst. "Het is een mooie en geslaagde evenwichtsoefening geworden tussen ervaring en vernieuwing, tussen oude rotten en jeugdig talent, tussen deelgemeenten en gehuchten ook, tussen denkers, durvers en doeners", klinkt het bij de partij.

Wie zijn de Bart De Wevers nu eigenlijk?

Lijsttrekker wordt schepen van Financiën en Milieu, Peter Verbiest. Hij moet samen met raadsleden Miel Saerens (3e plaats), Johan De Rop (4e plaats) en ex-schepen Etienne Keymolen (lijstduwer) voor de ervaring zorgen.

De vernieuwing krijgt een gezicht dankzij Sigrid Goethals, die de tweede plaats op de lijst krijgt. De N-VA heeft alvast alle vertrouwen in haar. “De vrouwen op de lijst zijn geen excuustruzen, geen dochters van moeders, maar stuk voor stuk volwaardige straffe kandidaten”, zegt de partij.

Wat willen ze?

De Bart De Wevers in Asse hebben als hoofddoel de kracht van verandering concreet te maken in Asse. “We willen beslissingen nemen met gezond verstand, en na inspraak van de bevolking deze beslissingen ook duidelijk en correct communiceren.” Bovendien willen de kandidaten er een strijdpunt van maken om het Vlaams en landelijk karakter van Asse te behouden.

lees ook