Meer Belgen maken zich zorgen om hun pensioen

Drie op de vijf Belgen maken zich ernstig zorgen over zijn of haar pensioen. Dat blijkt uit een enquête van pensioenverzekeraar Delta Lloyd. Ook blijkt dat meer mensen bereid zijn om langer te werken.

Het debat over de eindeloopbaan en over de Europese crisis heeft de Belg aan het denken gezet, vindt Jan Van Outryve van Delta Lloyd. "De Belg is beter geïnformeerd dan enkele jaren geleden over de pensioenuitdagingen. Bijna 60 procent maakt zich er zorgen over."

De helft van onze landgenoten is bereid om te werken tot 65 jaar, dat is de helft meer dan vijf jaar geleden. En dat stemt minister van Pensioenen Van Quickenborne (Open VLD) tevreden. "Je ziet dat er een mentaliteitswijziging aan de gang is en dat iedereen beseft dat we langer moeten werken."

Een op de drie Belgen is niét bereid om tot 65 jaar te werken. Negen op de tien onder hen weet dat dat betekent dat ze een lager pensioen krijgen. Ook een hogere wettelijke pensioenleeftijd dan 65 jaar zien de Belgen duidelijk niet zitten.