N-VA-afdeling in elke Limburgse gemeente

In Hamont-Achel werd gisteren een nieuwe afdeling van de N-VA boven de doopvont gehouden. Hierdoor heeft de N-VA nu in elke Limburgse gemeente een lokale afdeling. De partijtop reageert tevreden en het lokale bestuur bekijkt "in welke vorm" ze gaan deelnemen aan de verkiezingen.

“Met de oprichting van de afdeling in Hamont is het laatste puzzelstukje in Noord-Limburg gelegd”, zegt federaal volksvertegenwoordiger en fractieleider voor de N-VA in Lommel, Peter Luyckx (foto), tevreden.

Ook N-VA voorzitter Bart De Wever is blij met de nieuwe afdeling van zijn partij in Hamont. Hij heeft immers een speciale band met de Limburgse gemeente omdat zijn schoonfamilie afkomstig is van de gemeente.

Afdelingsbestuur

De 50-jarige Roger Mertens werd door de nieuwe afdeling van de N-VA als voorzitter aangesteld. Mertens is geen onbekende in Hamont-Achel. Hij is de voorzitter van voetbalclub KFC Hamont ’99, was jarenlang voorzitter van carnavalsgroep "de Teutepeuters" en zat tussen 2001 en 2007 in de gemeenteraad voor de partij Balans.

Roger Mertens krijgt de steun van kersvers secretaris Jos Huibers, en van de nieuwe bestuursleden Raymond Bex en Jos Houben.

Het bestuur zal zich de komende maanden vooral bezighouden met ledenwerving en het organiseren van enkele lokale activiteiten. Hoe de partij aan de verkiezingen zal deelnemen, is nog niet duidelijk. “We bekijken nu in welke vorm we aan de  gemeenteraadsverkiezingen deel kunnen nemen”, zegt Luyckx.

Enkel in Herstappe, de Limburgse gemeente met het kleinste aantal inwoners van België,  heeft de  N-VA nog geen afdeling. Daar zijn slechts twee politieke partijen actief: HTD-HTM en GB-IC.

lees ook