N-VA Evergem zet 18-jarige op lijst

Een van de jongste kandidaten voor de komende verkiezingen is zonder twijfel Maikel Parmentier. De jongeman uit Sleidinge, die dinsdag pas 18 jaar werd, staat op nummer 15 van de ontwerplijst voor de N-VA in de Oost-Vlaamse gemeente Evergem.

Parmentier, laatstejaarsstudent economie moderne talen aan Sint-Franciscus in Evergem, zegt al "van jongsaf" geïnteresseerd te zijn in politiek. "Ik besloot al een paar jaar geleden lid te worden van de N-VA," aldus Parmentier. "Enkele maanden geleden werd ik gevraagd om in het partijbestuur te komen en omdat ik zelf iets wil veranderen in Evergem, neem ik daarom deel aan de verkiezingen."

Parmentier heeft twee speerpunten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Ik wil de verstedelijking van Evergem tegenhouden en een stem aan de jeugd geven." Aan politiek doen, zit niet in zijn familie. "Sommigen reageerden dan ook verbaasd, maar ik heb heel veel positieve reacties gekregen, ook over het feit dat ik me voor de jongeren wil inzetten."

Het zag er even naar uit dat Maikel de jongste kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen was maar die eer valt - voorlopig - Aysel Vandeginste uit Heule, Kortrijk, te beurt. Zij wordt 18 op 7 oktober.

lees ook