Naschokken in Italië brengen extra schade toe

In het noorden van Italië zijn er vannacht opnieuw naschokken gevoeld van de aardbeving van zondag. Een schok was vrij hevig met een kracht van 4,3. Daardoor zijn beschadigde gebouwen nog meer beschadigd geraakt of zelfs ingestort.

De afgelopen dagen is de streek al tientallen keren opgeschrikt door naschokken. Daardoor durven veel mensen uit de streek nog altijd niet naar huis. Ze verblijven in tentenkampen of slapen 's nachts in hun auto.

"Wij proberen de mensen te overtuigen terug te keren naar hun huizen, als ze niet beschadigd zijn. Maar als deze naschokken aanhouden, wordt dat onmogelijk", zegt burgemeester Fernando Ferioli van Finale Emilia, de gemeente waar het epicentrum van de aardbeving van zondag lag. Bij de aardbeving zondag zijn zes mensen om het leven gekomen.