Pieter Timmermans aan hoofd van VBO

Pieter Timmermans wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Hij volgt in de zomer Rudi Thomaes op die de werkgeversorganisatie acht jaar heeft geleid.

Timmermans is al 14 jaar de nummer twee binnen de dagelijkse leiding van het VBO, nu klimt hij dus op naar de eerste plaats. In de jaren 90 was hij adviseur van Herman Van Rompuy die toen vicepremier en minister van begroting was.

Als nieuwe sterke man zet Timmermans in op een constructieve en oplossingsgerichte verdere samenwerking met de overheid, zodat de ondernemingen als motor van welvaart hun rol in het economisch herstel ten volle kunnen blijven spelen.

"Met de andere sociale partners zal het VBO blijven zoeken naar de beste compromissen die duurzame economische vooruitgang en sociale cohesie verzoenen", zegt de nieuwe gedelegeerd bestuurder.