SP.A-Groen op café met Beerselaars

In Beersel heeft het kartel Groen-SP.A zijn kandidatenlijst en programma voorgesteld voor de verkiezingen van oktober. Op 6 juni zal het kartel een politiek café organiseren en discussiëren met de inwoner over het verkiezingsprogramma.

“We willen ons programma meteen in de praktijk brengen”, zegt Jan Steyaert, voorzitter van Groen (grote foto). “Door goed te communiceren over ons programma en rekening te houden met de inbreng van de Beerselaar willen we de aanzet geven tot een bestuur dat de burger sterk betrekt bij het gemeentelijk beleid.”

Behalve participatie van de Beerselaar aan het beleid, worden ook betaalbaar wonen en duurzame mobiliteit prioriteiten voor de volgende legislatuur.

Groen-SP.A heeft echter niet enkel zijn programma, maar ook zijn meest prominente kandidaten bekendgemaakt. “We zetten in op een mix van jong en ervaring”, zegt Steyaert. In totaal zullen er elf mensen van SP.A, elf mensen van Groen en vijf onafhankelijken op de lijst staan.

Duwend voorzittersduo

Lijsttrekker wordt de ervaren Michel Ruykens (SP.A), schepen voor Mobiliteit en Werkgelegenheid. “Als schepen en de jaren daarvoor als gemeenteraadslid is Ruykens al vele jaren actief in de Beerselse politiek”, benadrukt Steyaert. "Het verenigingsleven kent hem als voorzitter van Curieus Beersel."

Ruykens wordt op plaats twee opvallend bijgestaan door een nieuwkomer in de Beerselse politiek: Veerle Leroy. Zij is kandidaat voor Groen, bekend als trekster van de Beerselse afdelingen van 11.11.11 en de Fietsersbond. Plaats drie gaat naar een meer ervaren lid van Groen: Maarten Motté. Hij is OCMW-raadslid en bestuurslid van Jong Groen.

De lijst wordt geduwd door een voorzittersduo. SP.A-voorzitter Dirk Joris staat op plaats 26 en Groen-voorzitter Steyaert neemt plaats 27 in. “Vanuit deze ondersteunende rol willen wij samen de nieuwe ploeg volop de kansen geven en coachen vanaf de zijlijn”, verklaart Joris het duo-lijsttrekkerschap.

lees ook