T.I.M. trekt twee bekende Turnhoutse namen aan

In Turnhout gaan Dimitri Gevers en Toon Otten op de lijst staan van de nieuwe partij T.I.M. ("Turnhout Iedereen Mee"). Gevers is momenteel schepen voor de SP.A, Otten komt over van CD&V.

T.I.M. is een nieuwe politieke partij die begin deze maand in Turnhout boven de doopvont werd gehouden. Met schepen Eric Vos en gemeenteraadslid Luc Debondt stonden er van bij de start al twee grote namen op de lijst.

Gisteravond voegde "Turnhout Iedereen Mee" nog enkele bekende namen uit de Turnhoutse politiek toe aan de lijst. Zo versterkte T.I.M. zich met onder meer Dimitri Gevers en Toon Otten.

Gevers is momenteel schepen voor de SP.A in Turnhout. Omdat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet de koppositie krijgt van de SP.A-lijst, is hij opgestapt. "Dat was niet gemakkelijk", aldus Gevers. "Ik ben links van nature en dus zat ik bij de SP.A. Maar het fijne is dat T.I.M. in zijn beginselen solidariteit, duurzaamheid en sociaal beleid heeft opgenomen. Daardoor hoef ik mijn beginselen niet achter me te laten en kan ik aan politiek doen met mensen die ik kan vertrouwen en die respect hebben voor de kiezer en de voorkeurstemmen die ze hebben uitgebracht."

Otten komt over van CD&V. Hij werd door die partij aan de kant gezet toen hij zich onthield bij een stemming over het mobiliteitsplan.

T.I.M. wordt getrokken voor Eric Vos. De 51-jarige Turnhoutse schepen trok weg bij CD&V nadat het partijbestuur bekendgemaakt had dat Francis Stijnen in oktober de lijst van CD&V zal trekken.

lees ook