2 proffen van de KUL op lijst N-VA Leuven

Op de lijst van N-VA-Leuven prijken twee hoogleraren van de Katholieke Universiteit Leuven. Het gaat om lijsttrekker Danny Pieters, ondervoorzitter van de Senaat en hoogleraar arbeidsrecht en Zeger Debyser, professor aan de faculteit geneeskunde. Hij wordt de nummer 5 van de lijst.

Op de tweede plaats staat ondervoorzitster Renate Hufkens. Zij wordt gevolgd door gemeenteraadslid Luk Bellens en OCMW-raadslid Griet Valgaeren. Vlaams parlementslid Tine Eerlingen zal de lijst duwen.

Op de lijst staan afwisselend 23 mannen en 22 vrouwen en de gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 47 jaar. Volgens de partij toont de lijst “een kleurrijk pallet aan enthousiaste Leuvenaars”.

Pieters kondigde vorig jaar al aan dat de N-VA deze gemeenteraadsverkiezingen alleen naar de Leuvense kiezer zou trekken. In 2006 deden ze dat nog in kartel met de CD&V. Het leverde de partij een gemeenteraads -en OCMW-postje op.

Een volgende termijn van burgemeester Louis Tobback ziet de ploeg niet zitten. Volgens de partij heeft het bestuur goed werk geleverd maar regeert Tobback als een "feodaal heerser".

De partij benadrukt dat ze in haar beleid ook de Leuvense deelgemeenten zal vertegenwoordigen. “De tijd dat de deelgemeenten onderbedeeld werden tegenover het centrum op vlak van investeringen in fietspaden, infrastructuur, voorzieningen voor verenigingen … behoort tot de verleden tijd”, vindt de partij. Daarnaast wil de partij er ook over waken dat de stad financieel gezond blijft.

lees ook