"Kameraden blijven zeker van superhoog loon"

N-VA-Kamerlid Steven Vandeput kan zich niet vinden in het voorstel van PS-minister Magnette om het loon van overheidsmanagers pas in de toekomst te beperken. "Een typisch socialistisch voorstel", noemde Vandeput het vanmorgen in "De ochtend" op Radio1. "Want de kameraden van PS en SP.A van vandaag blijven zeker van hun superhoog loon."

"Voorstellen als deze raken de mensen enorm", aldus Vandeput. Hij stoort zich aan het gebrek aan differentiatie in het loon. "Er is geen minder goed loon voor wie minder presteert."

Open VLD-collega Gwendolyn Rutten nuanceerde. "Het gaat om een voorstel van een minister dat aandachtig zal bekeken worden om de precieze voorwaarden vast te leggen. Ook goede overheidsmanagers zullen in dat voorstel beloond kunnen worden, aangezien er bovenop de vaste vergoeding nog een variabel deel van maximaal 30 procent mogelijk is", aldus Rutten.

Maar Vandeput blijft bedenkingen hebben. Hij vraagt zich af hoe variabel dat variabele deel van de vergoeding in de realiteit zal zijn