"Mol" van het Vaticaan opgepakt?

Het Vaticaan laat weten dat er een man is opgepakt die vertrouwelijke documenten zou hebben gelekt. Een Italiaans televisieprogramma kon enkele maanden geleden de hand leggen op brieven die een aartsbisschop had geschreven aan de paus. Daarin stond gevoelige informatie die veel ophef veroorzaakte.

In het Italiaanse tv-programma "Gli intoccabili" werden enkele brieven van aartsbisschop Carlo Maria Vigano openbaar gemaakt. Vigano schreef de brieven naar de paus en had het over een cultuur van vriendjespolitiek, corruptie en ondoorzichtig financieel beleid.

Vooral de bank van het Vaticaan kwam in het vizier. De topman van de financiële instelling, Ettore Gotti Tedeschi, werd ontslagen.

Het Vaticaan reageerde dat er "betwistbare journalistieke methodes werden gebruikt" om de informatie te verkrijgen, maar gaf toe dat de brieven authentiek waren. Het Vaticaan besliste om zelf het onderzoek naar de lekken te voeren.

Nu laat het Vaticaan weten dat er een man werd opgepakt die in het bezit was van vertrouwelijke dossiers. Het zou gaan om een butler die werkte in de pauselijke appartementen.