“Wat als u burgemeester was van Brakel?”

Burgemeester Herman De Croo (Open VLD) en een team van dertig partijgenoten trekken tijdens de volgende weekends de straten van Brakel op om enquêtes uit te delen aan alle 6.600 huishoudens in Brakel. De resultaten van die massale bevraging zullen het partijprogramma mee vormgeven.

“Als u burgemeester was van Brakel, wat zou u dan realiseren en verbeteren?”, dat is de hamvraag in de enquête van de actie "Uw mening telt" van Open VLD Brakel.

Elk huishouden in Brakel krijgt een enquête aan de deur overhandigd, sommige van de burgemeester zelf, en kan die gratis posten in een van de dertigtal blauwe brievenbussen die vanaf morgen verspreid worden in de verschillende deelgemeenten.

“We hebben met de bestuursploeg een mooi parcours gereden in Brakel. We staan verder in de realisatie van onze beloften dan ooit maar wat vinden de mensen zelf? Zijn er voldoende parkeermogelijkheden? Zijn er voldoende sport- en ontspanningsmogelijkheden? Onderhouden we de wegen voldoende? De beste manier om het te weten te komen is het op de man af vragen”, zegt De Croo over het initiatief.

“We schatten dat we drie vierde van de mensen thuis zullen treffen maar voor zij die we zo niet bereiken, hebben we de website positiefbrakel.be ingericht. Ook daar kan de enquête anoniem ingevuld worden”, zegt Open VLD-burgemeester Herman De Croo.

Neemt Alexander de fakkel over?

Wie er speciaal voor thuis zou blijven: de burgemeester zal pas volgend weekend zijn toegewezen adressen aandoen. “Ik zou ze allemaal willen doen maar dat zou een maand duren”, weet De Croo.

De enquêtes van de actie “Uw mening telt” kunnen tot half juni gepost worden in de blauwe brievenbussen. Alle antwoorden zullen dan verwerkt worden en het partijprogramma van Open VLD Brakel mee vormgeven. De programmapunten zullen uiterlijk begin september bekendgemaakt worden.

Of vader De Croo (75) de lijst zal trekken of zoon Alexander de fakkel zal overnemen, wordt 1 juni bekendgemaakt. Eerst moet de lijst nog voorgesteld aan en goedgekeurd worden door de Open VLD-leden.

lees ook