Beringen kiest voor kleiner shoppingcenter B-Mine

Het geplande winkelcentrum op de vroegere mijnterreinen in Beringen wordt kleiner dan aanvankelijk aangekondigd. Het schepencollege van Beringen heeft een vergunning goedgekeurd voor een oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Maar volgens Unizo is ook dat nog te veel voor een stad als Beringen.

In B-Mine zou er nog slechts plaats zijn voor 50 in de plaats van 150 winkels. Volgens schepen Anne Wouters-Cuypers (CD&V) is er in de aangepaste plannen bewust gekozen voor "fun-shoppen", kledingwinkels en zaken met luxeproducten. Op die manier zouden klanten langer in het winkelcentrum blijven en minder verkeersoverlast veroorzaken.

"Er was gevraagd om een vergunning af te leveren voor 34.000 vierkante meter, wij hebben dat afgezwakt tot 28.000 vierkante meter. Het zijn vooral voedingswinkels en diensten die wegvallen", zegt ze.

Ondernemersorganisatie Unizo-Limburg is niet onder de indruk van de aanpassing. "Het winkelcomplex blijft te groot en zal veel kleine ondernemers over de kop doen gaan", aldus Patrick Butteneers. De organisatie is van plan om in beroep te gaan tegen de vergunning.