Celstraf en rijverbod voor straatracer Zele

De politierechtbank van Dendermonde heeft een 19-jarige straatracer uit Zele veroordeeld tot 1 jaar cel en 10 jaar rijverbod. De jongeman pleegde vluchtmisdrijf na een ongeval dat aan 2 anderen het leven kostte. Politierechter Peter D'hondt had scherpe woorden voor het gedrag van de veroordeelde.

De 2 slachtoffers, een jongen van 19 en 17, kwamen op 25 juni van vorig jaar om het leven toen ze op de Europalaan in Zele met hun auto tegen een boom reden en in een gracht belandden. Er was geen aanrijding met de wagen van de veroordeelde maar uit getuigenverklaringen bleek dat de 2 auto's aan het racen waren.

De jongeman uit Zele gaf zich een dag na de feiten zelf bij de politie aan. Politierechter D'Hondt tilde bijzonder zwaar aan de feiten en zei dat het agressieve gedrag van de veroordeelde een onverantwoord risico inhield voor alle weggebruikers. Hij legde de veroordeelde naast de celstraf en het rijverbod ook een boete van 5.500 euro op.

De jongeman moet ook een psychiatrisch onderzoek ondergaan vooraleer hij opnieuw een auto mag besturen. Triest detail: de broer van de veroordeelde kwam enkele dagen voor de feiten zelf om het leven bij een straatrace.