Edward Van Keer trekt Groen in Asse

In Asse trekt Groen op 14 oktober op eigen kracht naar de kiezer. De partij kiest bovendien voor een stevige verjongingskuur, met de 32-jarige Edward Van Keer als lijsttrekker en de 31-jarige Tom Roelandt op de derde plaats.
Van voor naar achter: Edward Van Keer, Cecile Verwimp-Sillis, Tom Roelandt en Francis Van Rompaey

De groenen van Asse kozen voor Edward Van Keer werd, omdat hij veel kennis heeft aangaande de speerpunten van deze verkiezingen voor Groen Asse, omdat hij zelf ook zo “groen” mogelijk probeert te leven en omdat hij zeer sociaal gericht is.

Op de tweede plaats staat vinden we Cecile Sillis (67), een oude bekende voor elke Assenaar. Ze was lerares wetenschappen in Asse, gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid en volgde voor Groen tussen 2006 en 2012 de As-Pro werkzaamheden in de meerderheid.

Bioloog Tom Roeland staat op de derde plaats. Hij is al jaren actief in de milieuraad en wil nu ook op politiek vlak met zijn kennis als bioloog ons leefmilieu verbeteren.

Julie Piessevaux (4) wil zich als grote fan van trage wegen inzetten voor het goede beheer van de wandelwegen. Cardioloog Mark Lamotte is de sporter van de lijst. Rita De Smedt staat op plaats 6. Ze is van bij de oprichting actief in de plaatselijke wereldwinkel en is na 30 jaar gewerkt te hebben als onthaalouder, ervaringsdeskundige in de kinderopvang. Op plaats 7 staat Frank Wybou, werkzaam bij de MIVB als veiligheidsagent. Hij voelt de problematiek van de integratie dagelijks op het werk. Op plaats 8 staat Ingrid Boeye, voorstander van nieuwe samenlevingsvormen en initiatieven zoals ecodorpen, cohousing, volkstuinders en autodelen. Joost Van Haelst (9) wil zich volop inzetten voor de thema’s integratie en wonen. Annick Van Hemelrijck (10) en Jan De Leeuw (11) zijn beiden leraren. Laurence Claerhout (12) wil biologische landbouw stimuleren en de lokale verkoop ervan aanmoedigen. Marian D’Haese (13) wil de sociale banden in de woonkernen stimuleren. Reej Masschelein staat op 14.

Lijstduwer Francis Van Rompaey (54) zat 17 jaar in de gemeenteraad voor Groen. Hij geeft de fakkel nu door om zich volledig op zijn job als schooldirecteur te kunnen concentreren en meer tijd te kunnen doorbrengen met zijn vrouw.

lees ook