Frank Deboosere telt op website tot 1 miljard

Frank Deboosere telt tot 1 miljard. Op zijn website is hij met een nieuw project begonnen dat mensen ervan bewust moet maken dat er in "de wetenschap gemorst wordt met grote getallen". De VRT-weerman wil duidelijk maken dat een miljard een "heel, heel groot getal" is.

Het "populair-wetenschappelijke experiment" is vanochtend om 7.45 uur begonnen. Gedurende de hele periode (bijna 32 jaar) zullen er op de website "Het klokje van een miljard seconden" ook "interessante weetjes over de respectievelijke getallen verschijnen".

Mensen kunnen ook een bericht naar de toekomst sturen en Deboosere roept hun hulp in om gebeurtenissen te vinden die verband houden met de getallen. "Voor kleine getallen is er geen probleem. Maar alles groter dan enkele miljoenen... dat is andere koek."