Gedenkmunt voor Koningin Elisabethwedstrijd

De Koninklijke Munt van België heeft een gedenkmunt van twee euro geslagen naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Koningin Elisabethwedstrijd. Op de muntstukken staat koningin Elisabeth afgebeeld.

De ceremonie van de gedenkmunt naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Koningin Elisabethwedstrijd vond vanmiddag plaats in de gebouwen van de Koninklijke Munt in het bijzijn van minister van Financiën Steven Vanackere, en de leden van het comité van de muziekwedstrijd.

In totaal sloeg de Koninklijke Munt van België vijf miljoen stukken van twee euro. De muntstukken, met de afbeelding van koningin Elisabeth erop, zullen vanaf volgende week in omloop komen.

De Koningin Elisabethwedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1937. Dit jaar is er een Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool aan de gang. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de winnaar bekendgemaakt.