Gestolen Rubens tijdens Feesten weer in Gent?

"Jacht op het Calydonische everzwijn", het in Griekenland teruggevonden gestolen schilderij uit het atelier van Pieter Paul Rubens (1577-1640), wordt wellicht tijdens de Gentse Feesten aan het Museum voor Schone Kunsten overhandigd.

Een rechtbank in Athene heeft deze week de definitieve vrijgave van het schilderij bevolen. "De Belgische ambassadeur in Griekenland heeft zich over de kwestie ontfermd en liet me het heuglijke nieuws weten", zegt burgemeester Daniël Termont (SP.A, foto in tekst). 

"We onderhandelen nu met het museum over de verdeling van de kosten om het werk naar hier te halen, misschien kan Vlaanderen tussenkomen. Het schilderij zelf ophalen in Griekenland doen we liever niet, we hopen dat de toekomstige Griekse minister van Cultuur het tijdens een plechtigheid op de Gentse Feesten aan het museum kan overhandigen."

Het schilderij werd in september 2011, 10 jaar na de diefstal, teruggevonden in de kuststad Glyfada, bij Athene. Griekse undercoveragenten kregen de kans het te kopen van een 65-jarige antiquair en een 40-jarige Griekse ex-televisiepresentatrice. Het werk werd begin september in de National Gallery van Athene al aan de pers voorgesteld (zie video).