Ivo Belet krijgt steun van Hasseltse schepenen

In Hasselt gaat de lokale afdeling van CD&V voor ervaring. Het partijbestuur heeft beslist om naast haar lijsttrekker Ivo Belet, Europees volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid, twee schepenen een belangrijke plaats op de kandidatenlijst te geven.

Het gaat om Karolien Mondelaers, schepen van Cultuur en Onderwijs, en Tom Vandeput, schepen van Openbare Werken en Gebouwen. Mondelaers zal de tweede plaats op de lijst innemen. Vandeput krijgt de derde plek.

Belet heeft alvast alle vertrouwen in de nieuwe kandidaten. “Met Tom en Karolien hebben we twee schepenen met zeer veel dossierkennis in huis. Bovendien zijn ze gedegen bestuurders die efficiëntie hoog in het vaandel dragen”, zegt hij. "Tom heeft op zeer efficiënte wijze het dossier rond de Ethias Arena en de Grenslandhallen aangepakt terwijl Karolien de Herkenrodesite verder op de kaart zette.”

Behalve plaats twee en drie heeft het partijbestuur ook plaats vier en vijf al bekendgemaakt. Ook hier gaat CD&V voor expertise. “Met Nadja Vananroye, algemeen directeur van vzw IN-Z, en advocaat Gerald Corthouts op plaats vier en vijf, beschikken we over twee kandidaten die ook bewezen hebben binnen specifieke beleidsdomeinen over de nodige expertise te beschikken”, zegt Dave Hendriks, voorzitter van CD&V Hasselt.

lees ook