Jeugd in het spoor van ervaring bij CD&V De Pinte

In de Oost-Vlaamse gemeente De Pinte heeft de lokale afdeling van CD&V gisteren haar kandidatenlijst voor de verkiezingen van oktober unaniem goedgekeurd. “Met zes nieuwkomers en zes jongeren op onze lijst kiezen we resoluut voor vernieuwing en verjonging”, zegt burgemeester en lijsttrekker Martin Van Peteghem.

De vernieuwing en verjonging vinden we pas in het middenblok van de lijst. Met onder anderen Dieter De Vos, de voorzitter van de jeugdraad op plaats negen, Laure Reyntjes van Jong CD&V op plaats tien en Vincent van Peteghem, voorzitter van De Pinte Leeft, op plaats elf vindt de verjonging zijn plek.

CD&V heeft bij haar lijstvorming niet alleen aandacht voor verjonging en vernieuwing, maar ook voor ervaring. Bovenaan de lijst wordt burgemeester Martin Van Peteghem gesteund door schepen van Communicatie en Gelijke Kansen Lieve Van Lancker en partijvoorzitter Lieven Lekens. Zij krijgen de tweede en derde plek.

Ook onderaan de lijst is ervaring troef. Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Frans Naessens vult de voorlaatste plaats in en OCMW-voorzitter Guy Blomme duwt de lijst.

Burgemeester Van Peteghem heeft alvast alle vertrouwen in zijn team. “Met de verjonging gekoppeld aan de ervaring van de uittredende mandatarissen, staat onze ploeg klaar om ook in de toekomst zijn verantwoordelijkheid op te nemen”, zegt hij.

lees ook