Status quo voor Vlaams Belang Roeselare?

In Roeselare heeft de lokale afdeling van Vlaams Belang de eerste namen van zijn kandidatenlijst en zijn eerste programmapunten bekendgemaakt. Federaal parlementslid en gemeenteraadslid Peter Logghe (foto) zal de lijst trekken. Immanuel De Reuse wordt lijstduwer.

Hoewel Vlaams Belang nog niet alle namen van zijn kandidaten prijsgeeft, verzekert Logghe dat de partij met een volledige lijst naar de verkiezingen zal trekken. “We zijn er vrij vlot in geslaagd om voldoende mensen te vinden die onze lijst wilden versterken”, vertelt hij trots. “Het is niet altijd even gemakkelijk om je voor Vlaams Belang kandidaat te stellen, maar ondanks de sociale drempel hebben we toch vrij gemakkelijk een lijst met een goede mix van jong en oud, van mannen en vrouwen gevonden.”

Het programma van Vlaams Belang wordt voor een deel opgebouwd rond de kernpunten Vlaanderen, Vreemdelingen en Veiligheid. “In Roeselare is een verkleuring waar te nemen. Op tien jaar tijd is het vreemdelingencijfer in Roeselare opgelopen van 300 tot 5.000”, legt hij uit. “Daar kunnen we niet omheen.”

Daarnaast wil de partij ook werken aan de veiligheid en de properheid in Roeselare. “We hebben bijvoorbeeld aandacht voor de zwerfvuilproblematiek”, benadrukt Logghe. Ook zal de partij aandacht hebben voor de financiële toestand van Roeselare.

Hoe de verkiezingen in oktober zullen aflopen, vindt Logghe moeilijk te voorspellen, maar toch heeft hij vertrouwen in Vlaams Belang. “Wij hebben de afgelopen legislatuur goed gewerkt”, benadrukt hij trots. “Vlaams Belang was in de gemeenteraad de meest actieve fractie. Om het op zijn West-Vlaams te zeggen: we trekken goed onze streng in de gemeenteraad.”

Logghe hoopt dan ook dat Vlaams Belang net als in 2006 zes zetels in de gemeenteraad zal veroveren. “Er zullen waarschijnlijk kleine verschuivingen in het politieke landschap van Roeselare optreden. Zo zullen de liberalen door hun interne problemen waarschijnlijk een beetje terugvallen en zullen ook de socialisten misschien een zetel moeten inboeten”, meent hij. “Daar tegenover staat dat Groen misschien een tweede zetel zal binnenhalen en dat de N-VA waarschijnlijk zal stijgen. Hopelijk kan het zetelaantal van Vlaams Belang status quo blijven.”

lees ook