Van Leopoldsburg naar Brussel met taxi Wouter Beke

In de aanloop naar de verkiezingen zet CD&V-voorzitter Wouter Beke dagelijks zijn autodeuren open voor elke inwoner van Leopoldsburg en ver daarbuiten die ’s ochtends naar hartje Brussel moet of gewoon eens een praatje wil maken met de Leopoldsburgse schepen.

“Ik wil tijd maken voor de passagiers”, zegt partijvoorzitter Beke tijdens een proefrit aan het Belang van Limburg. “De kist vol dossiers blijft in de koffer.”

In “Taxi Wouter” is er plaats voor twee personen, mogen er boterhammetjes gegeten worden, kan men tijdens een stil moment de krant lezen en is roken verboden. De rit van 83 kilometer duurt gewoonlijk een uur maar kan oplopen tot twee uur als het verkeer tegenzit.

“Normaal ben ik tijdens de rit onafgebroken aan het werk. Natuurlijk zal het even wennen zijn als er andere mensen meerijden.” De onvermijdelijke telefoontjes en mails blijft de partijvoorzitter wel beantwoorden.

Wie eens een eigen “God en klein Pierke” ervaring wil opdoen of een glimp wil opvangen van de binnenkant van een Volvo S80, één adres: carpool@wouterbeke.be. De taxirit start aan het gemeentehuis van Leopoldsburg en eindigt aan de ingang van de Senaat.

Meest gelezen