Vernieuwing troef bij N-VA Affligem

In Affligem trekt de N-VA in oktober met een eigen lijst naar de kiezer. Voor N-VA Affligem is net als in vele andere gemeenten verandering prioritair. Daarom pakt de partij uit met een lijst die maar liefst 21 kandidaten telt die nooit eerder op een lijst stonden in Affligem.

Enkel de lijsttrekker en lijstduwer hebben al ervaring in de Affligemse politiek. Lijsttrekker Guy Uyttersprot is sinds 2000 gemeenteraadslid in Affligem en is beroepshalve parlementair medewerker van Vlaams volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker. Lijstduwer is lokaal N-VA-voorzitter Frank Van Gool.

Beiden zijn blij met de nieuwe wind die in de partij zal waaien. “De 21 nieuwe kandidaten zijn symbolisch voor de verandering en de frisse aanpak van het beleid waarvoor wij pleiten na de verkiezingen”, zegt lijsttrekker Guy Uyttersprot. “Zij kunnen ons helpen de slogans "de kracht van verandering" en "de verandering begint in Affligem" kracht bij te zetten.”

Bovendien is de partij ook tevreden over het evenwicht in de lijst. “We zijn erin geslaagd om een goed uitgebalanceerde lijst te maken”, zegt Uyttersprot. Met elf vrouwen en twaalf mannen, zowel jongeren als ouderen, tien kandidaten uit Hekelgem, zeven uit Teralfene en zes uit Essene, is elke groep in Affligem goed vertegenwoordigd.”

Door de vernieuwing en het evenwicht in haar lijst is de N-VA er zeker van dat ze een sterk resultaat kan neerzetten in Affligem. “Onze kandidaten zullen zich bij uitstek inzetten voor de echte bekommernissen van de lokale gemeenschap en tevens dragen ze bij tot de verdere lokale verankering van de N-VA”, zegt het bestuur trots. “Een stem voor onze lijst is immers niet alleen de garantie op een degelijk en vernieuwend bestuur in Affligem, maar ook op een versterking van de N-VA als grootste partij van Vlaanderen.”

lees ook