Vrouwen troef op N-VA-lijst in kanton Neerpelt

In Limburg heeft de N-VA de eerste namen voor de provinciale verkiezingen bekendgemaakt. Kanton Neerpelt bijt de spits af. Daar zal leerkracht Bianca Maas (34) uit Overpelt de kandidatenlijst van de N-VA trekken in oktober. Federaal Kamerlid Karolien Grosemans (42) uit Herk-de-Stad wordt lijstduwer.

Het was federaal volksvertegenwoordiger en fractieleider voor de N-VA in Lommel, Peter Luyckx, die instond voor de lijstvorming: “Met lijsttrekker Bianca Maas en lijstduwer Karolien Grosemans plaatst de N-VA twee vrouwen op prominente plaatsen”, verklaart hij. “De lijst is evenwichtig samengesteld en bevat zowel neofieten als ervaren kandidaten. Ieder heeft ervaring in een welbepaald domein.”

Lijsttrekker Bianca Maas (foto) wil alvast streven naar meer transparantie in het provinciaal beleid. “Transparantie toevoegen aan het provinciaal beleid. Dat is de grote uitdaging en de verandering die de N-VA wil realiseren”, legt ze uit. “Zelf wil ik vooral mijn kwaliteiten inzetten voor het gezondheidsbeleid en het onderwijs.”

Op de tweede en derde plaats wordt Maas ondersteund door de Lommelse marktkramer Ludo Hamblok (55) en door de Neerpeltse juriste Kim Strzebonski (33). Als singer-songwriter wil Hamblok zich inzetten voor het culturele talent in de provincie. “Als marktkramer doorkruis ik heel Limburg”, benadrukt hij. “Er bestaat geen betere manier om te achterhalen wat er leeft in onze dorpen.” Strzebonski op haar beurt wil vooral in de materies onderwijs, economie en mobiliteit een meerwaarde betekenen voor de N-VA.

Maas heeft alvast alle vertrouwen in een goede verkiezingsafloop. “Als lijsttrekker neem ik de uitdaging aan om een sterk resultaat neer te zetten”, vertelt ze. “Gesteund door vijf straffe kandidaten geef ik gestalte aan de Limburgse kracht van de verandering.” Grosemans is dan ook trots dat ze de lijst mag ondersteunen. “Ik zal deze gemotiveerde en gevarieerde ploeg met volle overtuiging ondersteunen.”

lees ook