Wielertoerist overleden op top van Mont Ventoux

Een Belgische wielertoerist van 43 is gisterennamiddag gestorven na een hartaanval op de top van de Mont Ventoux. Dat meldt de Franse krant Vaucluse Matin.

De man was de berg opgefietst langs de zuidkant en wilde van de fiets stappen toen hij instortte. Zijn vrouw, die hem in de auto was gevolgd, verwittigde de hulpdiensten. De brandweer van Bedoin was snel ter plaatse, net als een medisch team uit Avignon dat met een helikopter naar de Mont Ventoux kwam. Maar alle hulp kwam te laat.

Elk jaar sterven enkele wielertoeristen nadat ze de Mont Ventoux beklimmen. Volgens de brandweer gaat het om minder dan 10 per jaar. In 1967 stierf de Britse profrenner Tom Simpson, die toen in Gent woonde, op de berg tijdens een Tourrit. Kort voor de top van de 1.912 meter hoge berg staat er een monument ter ere van hem. Het wordt druk bezocht door wielertoeristen.