2 doden en gewonden bij schietpartij Finland

In Hyvinkaa in het zuiden van Finland heeft een dolle schutter afgelopen nacht 2 jonge mensen gedood, er zijn ook zeker 7 gewonden gevallen. De 18-jarige schutter schoot vanop een dak naar gasten op het terras van een restaurant. Hij is intussen aangehouden.

De dodelijke slachtoffers zijn een jongen en een meisje van 18 jaar, zegt de Finse politie. Ook een agent die ter hulp schoot, is in kritieke toestand. In totaal zouden er 7 gewonden zijn.

Wat de man bezielde, is niet duidelijk. Hij kon eerst ontsnappen, maar werd 5 uur na de schietpartij ingerekend. Hij verzette zich niet toen hij in de boeien werd geslagen. Getuigen vertellen dat hij een "gevechtsuniform" droeg.

In Finland zijn 650.000 inwoners officieel in het bezit van een vuurwapen.