"Ik vrees kleuterklas-politiek N-VA"

Nog voor de campagne goed en wel begonnen is, verliest Lummen een interessant lokaal kopstuk. Kim Geybels, ex-senatrice voor N-VA, zal volgens de krant Het Laatste Nieuws dan toch niet op de lijst van Lumineus Lummen staan. Geybels vreest de "kleuterklas-politiek" van N-VA.

De korte politieke carrière van Kim Geybels is op z'n minst hevig te noemen. Als voorzitster van Jong N-VA werd Geybels in 2010 al senatrice. De weg leek open te liggen voor de jonge Limburgse, maar twee maanden later moest ze ontslag nemen.

Haar toenmalige vriend Bas Luyten (ook ex-N-VA) was in opspraak gekomen door een drugsverhaal in Thailand. In de nasleep van de affaire werd Geybels Op 9 oktober 2010 uit de partij gezet.

Geybels zocht de luwte op van de lokale politiek. Een ideale relance vond ze in haar eigen gemeente bij Lumineus Lummen. Maar ook hier zou de N-VA roet in het eten gooien, klinkt het in Het Laatste Nieuws. De partij van Bart De Wever zou tegen de aanwezigheid van haar ex-senatrice een veto gesteld hebben. Het verwachte kartel met Lumineus Lummen, Open VLD en N-VA stond zo op de helling.

Lumineus Lummen zou niet meteen op het veto van de N-VA zijn ingegaan, maar Geybels houdt toch de eer aan zichzelf. "Ik heb wel wat beters te doen", zegt ze in Het Laatste Nieuws. "Stel dat ik verkozen zou worden, ben ik er zeker van dat ik een hoop kleuterklas-politiek van N-VA kan verwachten."

lees ook