"Positieve Gentenaars" reageren op campagne Vlaams Belang

Vlaams Belang startte een aantal weken geleden met een precampagne. Postkaarten met foto's van onder meer zwerfvuil en een handtassendiefstal werden verspreid over de stad. De Gentse GezelligheidsGuerilla zet nu een tegenaanval in, ook met postkaarten.

Met de campagne wil Vlaams Belang een aantal thema's aankaarten waar het stadsbestuur, volgens de partij, heeft tekortgeschoten.

Criminaliteit, zwerfvuil, mobiliteit en de Roma-invasie, zijn de vier programmapunten die op de bewuste postkaarten van Vlaams Belang staan. Op de fotocollage staat onder meer een afbeelding van een handtassendiefstal en een troep zwerfvuil. "Groeten uit Gent", is de slogan die kaarten siert.

Kiekjes van "gezellige momenten"

Lang zaten de "positieve Gentenaars", zoals de Gentse GezelligheidsGuerilla (GGG) zich graag omschrijft, niet stil. Zij namen kiekjes van "gezellige momenten" en maakten een eigen versie van de "groeten uit Gent"-kaarten. "Hun beeld van Gent is niet het onze", reageert Petere Zwertvagher van de GGG in Het Laatste Nieuws.

De GezelligheidsGuerilla wil vooral hun ongenoegen laten blijken en "een signaal" geven.

Sinterklaas

Bij Vlaams Belang zijn niet echt opgezet met het initiatief van de GGG. "De boodschap was blijkbaar zodanig confronterend, dat een clubje wereldverbeteraars het nodig vond om een alternatieve versie te maken", zegt lijsttrekker Johan Deckmyn.

"Als die GezelligheidsGuerilla het toch allemaal anders ziet, is dat hun probleem", zegt Deckmyn. "Ik geef iedereen het recht om nog in Sinterklaas te geloven.

lees ook