"Voorkom uitdroging en drink veel water"

De organisatoren van het festival Pinkpop in Landgraaf in Nederland waarschuwen de bezoekers van het event voor de zomerse temperaturen. "Voorkom uitdroging en drink genoeg water", klinkt het op de website van Pinkpop.

De 43e editie van Pinkpop is vandaag om 15 uur van start gegaan met een optreden van Moss (foto). Tot en met maandag staan verschillende internationale sterren op het podium in Landgraaf.

Er wordt gratis water uitgedeeld aan de bezoekers en de festivalgangers wordt aangeraden om een pet te dragen en zonnemelk mee te nemen.

Pinkpop is een van de grootste festivals in Nederland. Tot en met maandag treden onder anderen. The Cure, Racoon, Anouk en Linkin Park op in Landgraaf. Bruce Springsteen sluit het festival maandagavond af. Jaarlijks reizen enkele duizenden Belgische muziekliefhebbers naar Landgraaf om Pinkpop bij te wonen.