Applaus voor "Mud" van Jeff Nichols

De laaste film in competitie is vanmiddag voorgesteld op het Filmfestival van Cannes. Na afloop van de persvertoning van "Mud" van Jeff Nichols werd er geapplaudisseerd. Nichols kan morgen voor het eerst in zijn carrière de Gouden Palm winnen.

Het Filmfestival van Cannes loopt op zijn laatste benen. Vanmiddag werd "Mud" voorgesteld op de Croisette. In totaal dingen 22 films mee naar de Gouden Palm, die morgen door juryvoorzitter Nanni Moretti wordt uitgereikt.

"Mud" is de derde langspeelfilm van de Amerikaanse cineast Jeff Nichols. De hoofdrollen worden vertolkt door Reese Witherspoon en Matthew McConaughey. Het drietal lokte heel wat volk naar de persconferentie voor de film.

"Mud" vertelt het verhaal van twee tieners die een man helpen om uit de handen van premiejagers te redden. De tieners proberen de man ook te herenigen met zijn grote liefde. De film speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten aan de oevers van de Mississipi River.

"Ik vond het heel interessant om het verhaal te verfilmen vanuit het standpunt van een jonge tiener. Het verhaal is opgebouwd rond het personage Ellis", aldus Jeff Nichols. Reese Witherspoon heeft genoten tijdens de opnames. "Ik ben opgegroeid in het zuiden van Amerika en dit is een van de weinige films die een goed beeld schetsen van hoe het leven er werkelijk aan toe gaat in de zuidelijke staten", aldus Witherspoon.