Butler van paus opgepakt voor lekken documenten

In Vaticaanstad is een butler van Paus Benedictus XVI aangehouden voor het illegaal bezit van documenten van zijn werkgever. In de documenten die naar de pers werden gelekt, stond gevoelige informatie. Er werd al dagen gespeculeerd over wie "de mol" binnen het Vaticaan kon zijn.
De 46-jarige butler zit naast de bestuurder van de pausmobiel

De 46-jarige butler werkt al sinds 2006 voor de paus en is een van de weinigen die toegang heeft tot het kantoor van de paus. Er is een onderzoek ingesteld om na te gaan of de butler met handlangers gewerkt heeft. Een aanhouding binnen het Vaticaan is heel uitzonderlijk.

De documenten zijn brieven die geschreven werden door aartsbisschop Carlo Maria Vigano. Hij schreef de brieven naar de paus en had het over een cultuur van vriendjespolitiek, corruptie en ondoorzichtig financieel beleid.