CD&V heeft provinciale lijsten West-Vlaanderen klaar

CD&V West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voorgesteld voor de provincieraadsverkiezingen. Hilde Crevits en Hendrik Bogaert waren aanwezig en zetten zich achter de zeven West-Vlaamse lijsten. "CD&V is een grote voorstander van de provincies", klinkt het bij de partij.

Twee gedeputeerden zijn lijsttrekker. Bart Naeyaert zal dat doen voor het district Brugge en Guido Decorte voor het district Diksmuide-Veurne. Provincieraadsvoorzitter en schepen in Kortrijk, Jean de Bethune, is lijsttrekker in het district Kortrijk.

Ook drie West-Vlaamse burgemeesters zullen een lijst trekken: Gerda Mylle in district Roeselare, Luc Vannieuwenhuyze in district Tielt en Christof Dejaegher in district Ieper. Schepen Annie Cool uit Gistel wordt de lijsttrekker voor het district Oostende.

CD&V berekende ook de gemiddelde leeftijd van de kandidaten. In alle zeven districten kwamen ze uit op 45 jaar.

lees ook