Dedecker deelt wafeltjes uit bij vertrek in Oostende

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker verlaat de gemeenteraad van Oostende. Hij verhuist naar Middelkerke, waar hij de eigen LDD-lijst zal trekken op 14 oktober. Zijn vertrek uit de gemeenteraad ging niet onopgemerkt voorbij. Er waren wafeltjes voor alle collega's, maar ook cynische opmerkingen voor de meerderheid.

"Dit is mijn laatste zitting", opende Dedecker zijn finale toespraak in de Oostendse gemeenteraad. "Ik heb hier veel leven gemaakt en me geamuseerd, jullie zullen me missen."

Dedecker is ervan overtuigd dat hij zijn steentje heeft bijgedragen aan de democratische controle van de gemeenteraad. Hij had twaalf jaar lang een zitje in de gemeenteraad. Eerst voor Open VLD, en na de breuk als onafhankelijke. "Ik heb dan ook een cadeautje mee voor iedereen", verraste hij. Prompt liet hij wafeltjes uitdelen met daarop de boodschap: "Wij houden onze wafel niet!".

Meer cadeautjes deelde Dedecker niet uit. Hij schoot nog een laatste keer met scherp op de meerderheid. "Ik wil de mensen aan de overkant danken voor hun wederwoord", met een knipoog naar het feit dat ze amper het woord nemen in de gemeenteraden."

Dedecker oogstte uiteindelijk applaus van zowel oppositie als meerderheid.

lees ook