Favoriet Baranov wint de Elisabethwedstrijd

De Rus Andrej Baranov is de winnaar van de 75e Koningin Elisabethwedstrijd. Na zijn sterke versie van het concerto van Sjostakovitsj donderdag was de violist tot favoriet uitgeroepen en die rol maakte hij waar.
Andrej Baranov maakte donderdag indruk op de jury

De overwinning kwam als een verrassing voor Baranov. "Ik was tevreden met mijn prestatie. Met de rest zat ik niet in mijn hoofd." De Rus krijgt een geldprijs van 25.000 euro, maar daar is hij niet van onder de indruk. "Zo veel geld is dat niet. Het zal snel op zijn", zegt hij aan Thomas Vanderveken.

Baranov is duidelijk meer tevreden met zijn andere prijs, de "Huggins"-Stradivarius die hij voor 3 jaar in bruikleen krijgt. "Dat is echt ongelofelijk."

Wie is waar geëindigd?

  • Eerste prijs: Andrej Baranov
  • Tweede prijs: Tatsuki Narita
  • Derde prijs: Hyun Su Shin
  • Vierde prijs: Esther Yoo
  • Vijfde prijs: Yu-Chien Tseng
  • Zesde prijs: Artiom Shishkov

De tweede prijs is goed voor 20.000 euro. De nummers 3 tot en met 6 krijgen respectievelijk 17.000, 12.500, 10.000 en 7.000 euro. De 6 niet-gerangschikte finalisten, onder wie de Belg Marc Bouchkov, gaan niet met lege handen naar huis. Zij krijgen elk nog 4.000 euro en de kans om een recital te spelen.