Iris eindigt voorlaatste in eerste halve finale

De Belgische kandidate Iris is voorlaatste geëindigd in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. De resultaten van de deelnemers in de halve finales zijn na de finale in de Crystal Hall bekendgemaakt op een persconferentie.

Iris eindigde als 17e van de 18 deelnemers in de eerste halve finale. Ze kreeg 16 punten. Alleen Oostenrijk deed het met 8 punten nog slechter.

De resultaten in de halve finales zijn een afspiegeling van het uiteindelijke resultaat: Rusland kreeg de meeste punten (152) in de eerste halve finale. Zweden won de tweede halve finale met 181 punten. Albanië eindigde tweede in de eerste halve finale en Servië eindigde tweede in de tweede halve finale. Die vier landen staan ook in de top vijf van de finale, samen met gastland Azerbeidzjan dat rechtstreeks geplaatst was voor de finale.