Mooie weer lokt veel mensen naar de kust

Veel mensen zijn door het mooie weer naar de kust getrokken. De toeristische sector rekent dan ook op een grote omzet dit weekend. Maar wie een duik in het water wil nemen, moet goed opletten. Nog niet overal zijn er reddingsdiensten aan de slag.

Er kan nog niet in alle kustgemeenten gezwommen worden omdat nog niet alle reddingsdiensten aan het werk zijn.

Dit weekend zijn er enkel redders actief in Knokke-Heist, Blankenberge, Wenduine, De Haan en Oostende. Daar mag er dus wel gezwommen worden.

De andere kustgemeenten hadden eerder afgesproken om geen reddingsdienst te verzekeren dit weekend. Concreet mag daar dus niet gezwommen worden in zee.

Mogelijk is dat ook niet echt nodig, want ondanks het zonnige weer zou de temperatuur van het zeewater maximaal 11 graden bereiken.

"Hopen op goede omzet"

Veel hotels zijn voor 90 procent gevuld met mensen die minstens één nacht blijven. De sector verwacht dan ook veel van dit weekend. Dat is nodig omdat de paasvakantie en de meimaand tegenvielen.

“Per jaar hebben we zo’n 20 pieken aan de kust waarbij we op dagbasis 100.000 tot 200.000 mensen mogen verwachten”, zegt Geert Hoorens van Westtoer. “Dit weekend zou zo'n piek kunnen zijn. Een dagtoerist spendeert gemiddeld 35 tot 37 euro per dag.”

Het goede weer heeft veel mensen naar de kust gelokt, en dat gaf vanochtend wat verkeersdrukte.

Tussen Zwijnaarde en Nevelen stond er tussen 10 en 11 uur vanochtend een file waarbij de wachttijd opliep tot 20 minuten. En ook tussen Gistel en Middelkerke was het bumper aan bumper rijden.