Nog meer klachten over leraar in Houthalen

In Houthalen loopt een onderzoek naar een leerkracht wegens ongewenste intimiteiten bij minderjarige meisjes. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Er liepen tot zaterdag al zeker 5 klachten binnen over de leerkracht die schaakles geeft in 2 scholen in Houthalen-Oost. Hij is nu geschorst.

De man werd eergisteren voorgeleid voor de rechter maar werd intussen vrijgelaten. Hij moet zich wel ter beschikking houden van het gerecht.

Zaterdagvoormiddag zijn nog een paar nieuwe klachten over de man binnengekomen bij de politie van Houthalen-Helchteren. De ouders die de klacht kwam indienen, werden meteen ondervraagd. Hun dochters zullen, als ze dat zelf willen, een verklaring op video kunnen afleggen. Zo hoeven ze maar één keer hun verhaal te doen.

De leerkracht is in beide scholen geschorst. De ouders van de leerlingen werden op de hoogte gebracht van de kwestie.