Overtreders met nieuwe nummerplaten niet beboet

Door een modernisering van de databank van de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) komen nieuwe nummerplaten niet meer automatisch terecht in het computersysteem van de politie. Omdat de politie de nummerplaten niet herkent, schrijft ze geen boetes uit. Dat schrijft De Morgen.

Het gaat om de voertuigen die vanaf 27 april werden ingeschreven. Er zijn op die paar weken al 78.000 nieuwe nummerplaten bij gekomen. Die kunnen dus niet herkend worden door de politie en bijgevolg ook niet beboet.

Volgens DIV is het een tijdelijk probleem en kan de politie altijd naar hen bellen om na te gaan wie de eigenaar van de nummerplaat is.

"We hebben 15 dagen om een proces-verbaal naar de overtreder te sturen", zegt Tine Holvoet van de federale politie. "Aangezien de voertuigen in kwestie moeilijk te identificeren zijn, doen wij al het mogelijke om contact op te nemen met DIV om het pv toch bij de overtreder te krijgen. Maar dit betekent wel een extra werklast.."