Vlaams Belang voor meer veiligheid in Antwerpen

"De vier V's: veiligheid, verkeer, vreemdelingen en vuiligheid", zijn voor Vlaams Belang de thema's van de gemeenteraads- verkiezingen in Antwerpen. De partij van Dewinter trapt zo haar campagne af. "De Antwerpenaar moet zich thuisvoelen in zijn stad", klinkt het.

Vlaams Belang bundelde zijn beleidsprioriteiten voor 2013-2018 in een programmaboek van 112 bladzijden. Maar liefst de helft daarvan gaat over veiligheid, het speerpunt van de campagne.

De partij deelt veiligheid op in fysieke veiligheid, sociale veiligheid en identitaire veiligheid. "Met fysieke veiligheid bedoelen we een harde aanpak van de criminaliteit", zegt lijsttrekker Dewinter.  "Sociale veiligheid is de garantie van werk, welzijn en welvaart voor de Vlaming." De identitaire veiligheid doelt dan weer op het Vlaamse karakter van de stad. "De Antwerpenaar moet zich thuisvoelen in zijn stad", aldus Dewinter.

De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn een belangrijke proef voor Vlaams Belang. In Antwerpen krijgt Dewinter de harde concurrentie van De Wever voorgeschoteld. "De verkiezingen moeten over inhoud gaan, niet over een vermageringskuur van de ene of de hernia van de andere", zegt Dewinter.

De kopman van Vlaams Belang twijfelt aan de geloofwaardigheid van zijn twee voornaamste concurrenten, Janssens en De Wever. "We weten al zes jaar dat het vier handen op één buik zijn. De Wever gromt af en toe, maar als het erop aankomt is hij de trouwe lakei van Janssens." Dewinter haalt daarbij ook nog eens de heisa rond het voetbalstadion aan, eerder deze week.

Na 90 jaar socialisme is het hoog tijd voor een rechtse en conservatieve coalitie. Iets wat deels ook gepredikt wordt door De Wever, maar Dewinter weerlegt dat. "Antwerpen heeft geen nood aan een nieuwe burgemeester met dezelfde coalitie, maar aan een andere burgemeester én een andere coalitie."

lees ook