"Ik heb mijn best gedaan voor mijn land"

Engelbert Humperdinck kan zijn Songfestival- avontuur relativeren. "Ik heb mijn best gedaan voor mijn land, de rest lag buiten mijn bereik", reageerde hij na afloop van de liedjeswedstrijd in Bakoe. Humperdinck eindigde gisteravond als voorlaatste.

De verwachtingen waren nochtans hoog met de deelname van de 76-jarige Humperdinck aan het Songfestival. De bookmakers gunden hem nog een plaats in de top 5 met zijn ballade "Love will set you free". De truc van een internationaal bekende artiest op het internationale festival pakte echter niet.

Toch kan Humperdinck de 25e plaats (op 26 deelnemers) plaatsen. "Ik heb veel hoogtepunten in mijn carrière gehad en het Songfestival is een mooie ervaring", klonk het.

De laatste overwinning van het Verenigd Koninkrijk dateert al van 1997 (Katrina & The Waves - "Love shine a light"). De afgelopen tien jaar was het land drie keer de rode lantaarn.