CD&V-kandidaat wil jonge gezinnen in Geraardsbergen

Fernand Van Trimpont werd gisteren aangesteld als nieuwe voorzitter van Jong CD&V Geraardsbergen en krijgt een plaats op de CD&V-lijst. Meteen deed Van Trimpont zijn visie voor de stad Geraardsbergen uit de doeken. "Het moet hier terug aantrekkelijk wonen zijn voor jonge gezinnen."

De nieuwbakken Jong CD&V-voorzitter betreurt het feit dat jongeren die tijdens hun studieperiode de stad verlaten, op latere leeftijd niet terugkeren en zich vestigen in Geraardsbergen.

"Er zijn hiervoor natuurlijk heel wat initiatieven nodig", zegt Van Trimpont. "Werkgelegenheid, evenementen, ruimtelijke ordening en kinderopvang, om er maar enkele op te noemen."

Als verantwoordelijke van de CM, voorzitter van actiegroep "Stop Armoede" en voorzitter van het kerkbestuur van Geraardsbergen heeft Van Trimpont zijn engagement in de stad al bewezen. Bovendien is hij nog voorzitter van de jeugdraad.

Kandidaat op de CD&V-lijst lijkt dan ook een logische volgende stap. "Het ligt zeker in het verlengde van mijn jarenlange inzet voor de plaatselijke jeugd. Met een mix van frisse ideeën en ervaring moeten we de kiezer kunnen overtuigen op 14 oktober."

lees ook