Duits meisje jaren mishandeld door Bosnisch koppel

In Bosnië-Herzegovina is een 19-jarig Duits meisje bevrijd dat 8 jaar lang zwaar werd mishandeld door een Bosnisch koppel. Het meisje leefde al die jaren opgesloten en mocht geen contact hebben met de buitenwereld. Het koppel is opgepakt en wordt ondervraagd.

Het meisje dat sinds 2004 opgesloten leefde in het huis van het koppel in Kalesija in het noordoosten van Bosnië-Herzegovina, werd door de politie in veiligheid gebracht. Een van de buren had hen getipt over de gruwelijke situatie.

Het meisje mocht geen contact hebben met anderen en het werd haar verboden naar school te gaan. Ze moest van de man en vrouw ook zware arbeid verrichten.

Volgens de Bosnische autoriteiten verkeert het meisje in een “slechte fysieke en psychische staat”. Het Bosnische koppel is opgepakt en ondervraagd.

De Duitse moeder van het meisje woont af en toe voor lange periodes in hetzelfde dorpje en was ooit getrouwd met de man van het koppel. Het meisje heeft wel een andere vader. De politie onderzoekt nu ook de rol van de moeder in de hele kwestie.