Excuses van twee Oostendse SP.A-mandatarissen

De Oostendse SP.A-schepenen Bart Bronders en Yves Miroir, die aan het woord komen in het boek "De Keizer van Oostende", verontschuldigen zich voor de impact van hun verklaringen. Dat staat te lezen in een mededeling van SP.A-Oostende.
Bart Bronders stond afgelopen week ook Terzake te woord in verband met "De Keizer van Oostende"

De lokale afdeling van de partij kwam samen in algemene ledenvergadering onder leiding van staatssecretaris John Crombez, voorzitter van SP.A-West-Vlaanderen.

Daar is onder meer gepraat over het boek "De Keizer van Oostende" over Johan Vande Lanotte, die volgens getuigenissen de spin in een web van belangenvermenging tussen verschillende politieke niveaus en een aantal bedrijven zou zijn.

"Alle geïnterviewde uitvoerende SP.A-mandatarissen verklaren dat gesprekken met hen en vooral flarden van gesprekken met hen op onjuiste of tendentieuze wijze in het boek zijn gebruikt", luidt de mededeling.

"Maar niet alles werd uit de context gerukt. Verschillende geïnterviewden, onder meer Yves Miroir (foto links) en Bart Bronders, willen zich ook verontschuldigen voor uitspraken die ze wel hebben gedaan", zegt Crombez tegen het persagentschap Belga.

Ze "legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", is letterlijk te lezen in de mededeling na de vergadering.

De betrokkenen schepenen waren vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Tegen onze redactie zegt Crombez dat de hele affaire voor hen zonder verdere gevolgen blijft.