Lady Gaga zegt Indonesische show af na dreigementen

Lady Gaga heeft haar concert van 3 juni in Jakarta afgezegd. Moslimfundamentalisten hadden gedreigd met chaos. "Dit gaat niet alleen over Lady Gaga's veiligheid, maar ook over die van diegenen die komen kijken", luidt het bij concertpromotor Big Daddy. Fans krijgen het geld van de tickets terug.

Het optreden van Lady Gaga in Indonesië zette kwaad bloed. Vooral de "onzedige" kledij van de zangeres en de "provocerende" choreografiën worden niet gesmaakt door moslimfundamentalisten. Eerder zei de Indonesische regering al dat Lady Gaga de vergunning voor haar show zou krijgen als ze een aantal aanpassingen zou doorvoeren.

Islamitische organisaties dreigden met chaos en geweld als Lady Gaga zou optreden. De zangeres wordt vergeleken met de boodschapper van de duivel en het protest is hevig. De show van Lady Gaga in Jakarta zou de grootste geweest zijn van haar tournee door Azië. Er waren 50.000 tickets verkocht.

Lady Gaga toert momenteel in Azië en heeft het nog niet makkelijk gehad. In de Filipijnen protesteerden jonge christenen en naar de show in Zuid-Korea mochten enkel 18+'ers.