"Dylan is reus van de Amerikaanse muziek"

De Amerikaanse president Barack Obama heeft Bob Dylan onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom. De Presidential Medal of Freedom is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven in de VS. In totaal werden dertien prominenten gelauwerd in het Witte Huis.

"Bob Dylan is de reus van de Amerikaanse muziek", aldus Obama toen hij Bob Dylan de Medal of Freedom overhandigde. De president van Amerika zei dat hij zelf een grote fan is van het werk van Bob Dylan.

Bob Dylan is een van de meest invloedrijke Amerikaanse muzikanten van het tweede deel van de twintigste eeuw. Hij schreef nummers als "Blowin' in the wind", "Like a rolling stone", "Desolation row"" en "The times they are a-changing". De 71-jarige muzikant is tot op de dag van vandaag actief.

In totaal kregen dertien prominenten de Presidential Medal of Freedom opgespeld. Onder anderen politica Madeleine Albright, astronaut John Glenn en schrijfster Toni Morrison werden ook onderscheiden in het Witte Huis in Washington D.C.. Twee onderscheidingen werden postuum uitgereikt aan de Poolse verzetsstrijder Jan Karski en de stichtster van de vrouwelijke scoutsbeweging, Juliette Gordon Low.