N-VA'er trekt BROS in Bree

De oppositiepartij BROS stapt met een sterke lijst naar de Breese kiezer. SP.A, N-VA en VCD krijgen het gezelschap van onafhankelijke inwoners. "Wij willen de meerderheid breken", spreekt lijsttrekker Mario Knipperberg (N-VA) klare taal. BROS wil een opwaardering van de binnenstad.

Ambitie is er zeker. BROS verenigt de oppositiepartijen SP.A, N-VA, VCD en onafhankelijken. Het doel is: "De komende zes jaar mee aan het roer staan."

BROS wil dat doen met een beleid op maat van Bree. "Met nadruk op stadsvernieuwing", zegt Mario Knippenberg (rechts op grote foto). "Maar ook leefbaarheid en ondernemerschap moeten we promoten."

De financiële draagkracht van Bree moet wel steeds bewaard blijven, meent de partijtop. "Geen grootschalige projecten en onzinnige uitgaven, maar wel een afbouw van de torenhoge schuldenlast."

Alle partijen hebben hun steentje aan het programmaboekje kunnen bijgedragen. SP.A'er Bernadette Verslegers neemt plaats twee in, Rudi Cober (N-VA) krijgt plaats drie. Provincieraadslid voor N-VA Katja Verheyen staat op de vierde plaats en Rik Hertogs van VCD op vijf.

Meest gelezen