Liberalen in kartel met onafhankelijken in Dessel

In 2006 werd de Liberale lijst D'83 buiten spel gezet door de Desselse kiezer. De N-VA regeert met een absolute meerderheid. De Open VLD-afdeling lijkt de remedie gevonden te hebben en stapt mee in het "onafhankelijke project" D&W (Dessel & Witgoor). Dirk Melis (Open VLD) trekt de lijst.

Na de verkiezingsnederlaag in 2006 nam Dirk Melis de fakkel over van zijn vader, Armand Melis, als voorzitter en gemeenteraadslid.

Open VLD was al langer bezig met het bedenken van een manier om de N-VA-dominantie te doorbreken. "In januari zijn we al gaan praten met een aantal onafhankelijke Desselaars", zegt lijsttrekker Melis.

De naar eigen zeggen constructieve houding als oppositielid in de gemeenteraad heeft vele Desselaars soms verbaasd. "De kunst om de hand te reiken vanuit de oppositie, maar tegelijkertijd ook kritiisch te zijn, is een beetje mijn handelsmerk geworden", vindt Melis.

Eeuwige patstelling

Nu gaat Open VLD met een aantal onfhankelijken onder de vlag van D&W (Dessel & Witgoor) naar de kiezer. "De stijl van Dirk is representatief voor hoe Witgoor (deelgemeente) en Dessel zich tot elkaar verhouden", aldus de partij.

"De D&W-lijst is het enige echte alternatief in Dessel", zegt Melis. "De inwoner heeft eindelijk recht op een echte keuze in plaats van de eeuwige patstelling tussen CD&V en N-VA."

Melis besluit met het doel van D&W van de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Het wordt tijd dat niet alleen de burgemeester verandert in Dessel, maar ook het beleid."

Meest gelezen