Spitsstroken moeten E40 en E19 ontlasten

In Vlaanderen komen er de komende jaren twee spitsstroken bij. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt. De stroken moeten op de E40 de drukte tijdens de avondspits doen afnemen tussen Sterrebeek en Holsbeek, en op de E19 tussen Antwerpen-Noord en Sint-Job-in-'t-Goor.
De spitsstrook op de E313.

Een spitsstrook is de pechstrook die tijdens de ochtend- en/of de avondspits vrijgegeven wordt als extra rijstrook om de drukte te doen afnemen.

Tot nu toe is er één spitsstrook in Vlaanderen: op de E313 vanaf de Antwerpse ring tot aan Ranst. En die is een succes, zo blijkt uit de cijfers. Bestuurders staan een half uur tot drie kwartier minder lang in de file. En in de omliggende gemeenten is er minder sluipverkeer. Die spitsstrook gaat vanaf maandag een uur vroeger open, vanaf 14 uur.

Nu heeft de Vlaamse regering beslist dat er twee spitsstroken bijkomen in de komende jaren. Op de E40 mag je in de toekomst tijdens de avondspits over de pechstrook van Sterrebeek tot Holsbeek. En op de E19 komt er een spitsstrook vanaf Antwerpen-Noord tot Sint-Job-in-'t-Goor.

In heel Vlaanderen is het autoverkeer met bijna 2 procent toegenomen in 2011, zo blijkt ook nog.

Meest gelezen